Řepa červená (Beta vulgaris var. vulgaris)
Věděli jste, že červená řepa je kvalitním zdrojem vitamínu C, draslíku a kyseliny listové. Draslík upravuje činnost srdce, udržuje krevní tlak v normě a napomáhá správné činnosti nervové soustavy. Navíc obsahuje tělu prospěšný křemík, který posiluje kůži, cévy a kosterní soustavu.
Potřebujeme:
1 syrovou řepu
2-3 mrkve
1 petržel
1 salátovou okurku
Postup:
Připravíme si odšťavňovač (doporučujeme More Juice Press). Řepu a okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev stačí řádně umýt a nakrájet na menší kousky. Střídavě je dáme do odšťavňovače včetně trochu bazalky. Pokud máte rádi zázvor, hodí se přidat 1 centimetr.
Vzniklá šťáva se servíruje ve sklenici ozdobená bazalkou nebo mátou.
Vzniklá zeleninová drť se nám bude hodit, takže do koše ji rozhodně neházejte. Může se z toho stát základ na zeleninové karbanátky nebo po přidání tvarohu a sýru Nivy se z toho může stát skvělá zdravá pomazánka.
Autor: Důvod proč redakce |