Řepa červená (Beta vulgaris var. vulgaris)

image_45

Věděli jste, že červená řepa je kvalitním zdrojem vitamínu C, draslíku a kyseliny listové. Draslík upravuje činnost srdce, udržuje krevní tlak v normě a napomáhá správné činnosti nervové soustavy. Navíc obsahuje tělu prospěšný křemík, který posiluje kůži, cévy a kosterní soustavu.

Potřebujeme:

1 syrovou řepu

2-3 mrkve

1 petržel

1 salátovou okurku

 Postup:

  Připravíme si odšťavňovač (doporučujeme More Juice Press). Řepu a okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev stačí řádně umýt a nakrájet na menší kousky. Střídavě je dáme do odšťavňovače včetně trochu bazalky. Pokud máte rádi zázvor, hodí se přidat 1 centimetr.

  Vzniklá šťáva se servíruje ve sklenici ozdobená bazalkou nebo mátou.

  Vzniklá zeleninová drť se nám bude hodit, takže do koše ji rozhodně neházejte. Může se z toho stát základ na zeleninové karbanátky nebo po přidání tvarohu a sýru Nivy se z toho může stát skvělá zdravá pomazánka.



image_2 Autor:
Důvod proč redakce

Nebol nájdený žiaden obsah