PIZZA (základ květák)

image_70

Korpus

½ květáku, 4-5 bílků, 1 stroužek česneku /dle chuti, nemusí být, bazalka nebo oregano nebo obojí a trošku soli

 

Na obložení

200 g šunky, 200 g žampionů, 1 malý rajčatový protlak + pár kapek stévie, 1 ks červené papriky, 100 g cherry rajčátek, rukola, polníček, bazalka – na ozdobu, italské koření na dochucení


Postup

květák buď uvaříme a rozmačkáme nebo ve výkonném mixéru rozmixujeme skoro do hladka. 

Vyšleháme sníh z bílků a opatrně smícháme s bylinkami a solí a česnekem. 

Dáme zapéct do trouby na cca 180 °C na 30-40 minut /dle trouby lze i déle, korpus musí být kompaktní a skoro upečený, až jsou okraje růžové. 

Mezitím si smícháme rajský protlak s kořením, stévií a troškou vody. 

Žampiony očistíme a podusíme téměř do měkka. 

Potřeme rozpečený korpus připravenou rajčatovou směsí a obložíme všemi zbývajícími surovinami nebo zvolíme kombinaci zcela dle chuti (olivy, cibule, tuňák…). 

Nakonec lehce postříkáme extra vergine olivovým olejem a dáme zapéct -  cca 20 minut. 

 

Před servírováním ozdobíme zelenými bylinkami.



image_2 Autor:
Důvod proč redakce

Nebol nájdený žiaden obsah