MANDLE V CUKRU

image_54

 Pokud se také jako já těšíte na poutě, protože právě tam se nejčastěji dají koupit mandle v cukru, mám pro vás skvělou zprávu! Nemusíte už čekat, protože pro vás máme recept právě na tuhle dobrotu. Naše verze je zdravější, levnější a jistě si ji zamilujete!

 

Potřebujeme

450 g neloupaných mandlí

1 hrnek krupicového cukru (může být i třtinový)

1/3 hrnku rozpuštěného másla (v ZEPTER WOKU není potřeba - zde na sucho)

3 lžičky mleté skořice

2 bílky

Špetka soli

Pár kapek vanilkového extraktu (nebo 1 sáček vanilkového cukru)

 

Postup

  Nejprve si troubu předehřejeme na 130 °C

  Bílky rozšleháme se solí a postupně přidáme cukr a vanilku. Pokud je hmota vyšlehána do tuha, přidáme mandle a skořici. Poté zalejeme rozpuštěným máslem a vše vysypeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Nejvhodnější je plech s vysokým okrajem, mandle se nám v něm budou líp míchat. Vložíme do trouby na hodinu a každých 15 minut promícháme, aby byli mandle rovnoměrně propečené. Po dopečení necháme vychladnout a může servírovat.

POSTUP PRO ZEPTER:

Nejvhodnější se nám jeví malý BABY WOK 24 cm

Nejprve orestujte na sucho mandle, poté přesypte do obrácené pokličky (v tuto chvíli slouží jako miska. Do pánve nasypejte cukr nechte zkaramelizovat pak vsypejte restované mandle a promíchejte. Nechte vychladnout a podávejte. Jestli nechcete aby cukr, který po vychladnutí je tvrdý, můžete před zkaramelizováním cukru přidat kapku smetany, ale opravdu kapku. Cukr bude po vychladnutí vláčnější. Nebojte nádobu ZEPTER nezničíte i po takto náročném tepelném zpracování cukru jde krásně umýt.



image_2 Autor:
Důvod proč redakce

Nebol nájdený žiaden obsah