BRAMBORÁKY - CMUNDA

image_41

Potřebujeme:

4 brambory

1 vajíčko

stroužek česneku

majoránku

sůl

pepř

 

Postup:
  Do odšťavňovače (nám se osvědčil MORE JUICER PRESS FROZEN) vložíme omyté, popřípadě oloupané brambory a do dvou nádob zachytíme zvlášť šťávu a zvlášť dužinu.

  Šťávu nechte 5 minut odstát a pak ji slejte. Dole v nádobě se nám usadí škrob, který potom použijeme. Šťávu ale rozhodně nevyhazujte, protože byste se připravili o vitamínovou bombu, kterou šťáva obsahuje. Ale o tom se víc dozvíte v článku „BRAMBORY proti zánětům“.

  My se ale budeme teď zabývat dužinou zbavenou šťávy. Přidáme vajíčko a škrob, který jsme si schovali ze šťávy. Dále přihodíme prolisovaný česnek. Ten ostatně můžete přidat k bramborám do odšťavňovače, ale šťáva potom bude velmi aromatická. Pokud ale česnek milujete jako já, výsledný napoj bude sice ostrý, ale chutný. Další přijde na řadu koření. Do bramboráku patří majoránka, sůl a může být i pepř. Vše zamícháme, nejlépe lžící, kterou pak budeme používat i na vkládání na pánev. Tak ušetříte čas při mytí nádobí.

  Rozpálíme pánev. Pokud vlastníte ZEPTER pánve, nemusíte přidávat žádný tuk. Jinak rozpalte slunečnicový olej a lžící přendávejte těsto na pánev. Vzniknou tak malé bramboráčky akorát do pusy.

  Dobrou chuť!



image_2 Autor:
Důvod proč redakce

Nebol nájdený žiaden obsah