BRAMBORY proti zánětům

image_40

Brambory obsahují vitamín A, B1, B2, B6 a mají dokonce čtyřikrát více vitamínu C, než obsahuje jablko. Jsou skvělým zdrojem výživných škrobů a jsou bohaté na minerály a stopové prvky, mimo jiných i selen. Selen pomáhá v prevenci rakoviny, chrání oči před šedým zákalem nebo dokonce zmírňuje příznaky lupusu.  Podle britských studií jsou brambory mnohem užitečnější něž zelí, banány i ořechy, protože obsahují 4krát více vlákniny než banán a více selenu než semínka a ořechy.

  Nejvíce se oceňuje bramborová šťáva. Je to skvělý protizánětlivý nápoj, který zabírá při artritidě, zánětlivých bolestech, bolesti kloubů a zad. Podstatně také zvyšuje krevní oběh v těle. Jelikož je zásaditá, napomáhá zabraňovat nemocem jako je rakovina nebo kardiovaskulární choroby. Zejména červené a fialové brambory obsahují velké množství antokyanů, který zastavuje růst rakovinotvorných buněk. Ty žluté a oranžové zase obsahují velké množství zeaxanthinu, který je pro náš zrak důležitý.

  Pokud trpíte na akné nebo ekzémy, bramborová šťáva vám pomůže uklidnit pokožku.

  Jestliže jste v procesu hubnutí, vypijte jeden šálek šťávy ráno až se vykutálíte z postele nalačno a druhou 2-3 hodiny před spaním. Jestliže nemáte chuť bramborové šťávy zrovna v lásce, namíchejte si ji s jinou šťávou - ráno z ovoce, třeba z pomeranče, a večer ze zeleniny, kdy se k tomu hodí mrkev. Sníží se vám také hladina cholesterolu. Šťáva funguje i jako levný detox, což k hubnutí patří.

  Již dříve ji používali Japonci k léčbě hepatitidy, jelikož přinášela dobré výsledky.

  Skvěle se osvědčila při hojení podrážděných střev, žaludečních vředů a je ideální pro zklidnění trávicího traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle. Také předchází vzniku vápenatých kamenů v močových cestách.

  Jestliže jste už přesvědčeni, že brambory jsou pro vaše zdraví nejlepší volbou, neváhejte a vydejte se na nákup! V košíku by vám měli skončit jen ty brambory, které nemají černé skvrny a zelené plochy. Pod nimi se totiž mohou schovávat toxiny. Když už se ale stane, že taková toxinová brambora je u vás doma, přesvědčte se, že jste skvrny a plochy odstranili před odšťavňováním nebo vařením.

   Pokud máte odšťavňovač značky Zepter, More Juice Press, šťávu vypijte, ale zbytky dužiny nevyhazujte. Můžete si z nich udělat bramboráky. Už žádné zdlouhavé strouhání brambor!



image_2 Autor:
Důvod proč redakce

Nebol nájdený žiaden obsah